Samtalsterapi

skapar möjlighet att komma vidare !


Har du kommit till en plats i livet där det känns svårt att komma vidare på egen hand? Gamla mönster behöver brytas, lusten och glädjen vill inte infinna sig, dina relationer fungerar inte som du önskar.


Meningen med att gå i terapi är att komma hem i oss själva. Få tillgång till hela oss, att leva både med vårt ljus och mörker. Känna ro och glädje inom oss. Då har vi så mycket större möjligheter att välja det liv vi vill leva. Att från det inre skapa det yttre.

Att börja den resan i terapi känns både spännande och skrämmande för de flesta av oss. Kanske är du ovan vid att prata om dig själv och stå i fokus? Men kanske finns det också en längtan i dig att få prata om det som aldrig fått pratas om och känna det som aldrig fått kännas?
Tänk dig terapirummet som en liten värld i världen där du är skyddad och tryggt kan pröva dig själv på dina villkor!

Ofta behöver vi en samtalsterapeut för att hitta in i oss själva. En medmänniska som ställer de frågor vi behöver fråga oss och hjälper oss att stanna upp när vi vill springa ifrån oss själva. Som stannar kvar och möter oss med respekt hur arga och ledsna vi än är.

Som samtalsterapeut och medmänniska finns jag där för dig på din resa in i dig själv. Någon du kan våga lita till och som hjälper dig att stanna upp och möta både det som kan vara mörkt och göra ont, men också det ljusa i dig. Glädjen, fantasierna och drömmarna!
När vi stänger för mörkret, stänger vi också för ljuset.

Vi är ofta rädda för att det ska  göra ont när minnen och känslor som vi varit tvungna att stoppa undan tinar, men den smärtan är övergående, som smärtan när ett sår läker!

Terapi handlar om att komma hem i oss själva och få tillgång till hela oss! Det finns så många platser där vi kan få syn på vem vi verkligen är. I tankarna såklart, men också i vår kropp, våra känslor, drömmar och fantasier.
Det ÄR en spännande resa.

Under flik "reflektioner" har ett par personer beskrivit sin upplevelse av resan i terapi.  

Att våga gå in genom den där dörren och möta det som ligger i skuggan. Att ta med oss det vi finner och återvända ut i ljuset. Det är den resan jag erbjuder dig att göra tillsammans  med mig. 

Samtalsterapi i Göteborg
camilla.birgitta.witt@gmail.com
mobil 0739-774471